• Gräsklippare

    Gräsklippare som klipper gräsmatta

En gräsklippare som bara går och går

En gräsklippare från Husqvarna blir aldrig trött och klipper ditt gräs med effektivitet. Har man en mindre till en mellanstor yta av gräs som ska klippas så är gräsklipparen en optimal lösning. Det finns flertalet olika gräsklippare att välja bland. Känner du dig osäker och inte vet vilken maskin som är den bästa lösningen för dig? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig hitta den gräsklippare som passar dig bäst utifrån dina behov. Välkommen!

Olika typer av gräsklippare

Handdriven gräsklippare

Har du en mindre gräsmatta eller växer gräset långsamt? Då är en handdriven gräsklippare perfekt för dig. En handdriven gräsklippare är 100% miljövänlig och då den inte går på något bränsle. Du använder kroppen som ”bränsle” när du knuffar maskinen framåt. Maskinen ser inte bara till att gräsmattan blir snygg, du får motion genom att knuffa maskinen framåt och även sol är en bonus i arbetet.

Batteridriven gräsklippare

En batteridriven gräsklippare är lämpad för dig som har en gräsmatta på max 500 kvadratmeter. Även denna typ av maskin är miljövänlig och ett bekvämt alternativ. Glöm inte att kolla med oss innan du köper en batteridriven gräsklippare. Vi hjälper dig att hitta den perfekta trädgårdsmaskinen utifrån dina behov så att den klarar av din gräsyta på en laddning. Vi rekommenderar att du köper till ett extrabatteri som du kan ladda under tiden som du klipper gräsmattan.

Eldriven gräsklippare

En eldriven gräsklippare är en bra lösning om du har en medelstor gräsmatta. Tänk på att kabelns längd inte bör vara längre än 25 meter lång. Detta kan utlösa säkringen i huset på grund av belastning. Slipp allt vad har att göra med laddning och påfyllning av bränsle. Med en eldriven gräsklippare behöver du endast tänka på hur fin gräsmattan kommer att vara när du är klar. Glöm inte att vara varsam med sladden så att den inte fastnar eller att du råkar köra över den.

Bensindriven gräsklippare

För de gräsmattor och ytor av gräs som är lite större så fungerar en bensindriven gräsklippare bra. En gräsmatta som inte blivit klippt på länge är inget hinder för en kraftfull bensindriven gräsklippare. Denna typ av maskin är mycket starkare än sina syskon (de ovanstående gräsklipparna). Maskinen klarar av högt gräs även om det regnat och är blött.

Kom gärna in till oss på Bengts Motorservice så hjälper vi dig med ditt val av gräsklippare.