• ATV

Få mycket gjort med en ATV

Vi på Bengts Motorservice erbjuder ATV/fyrhjulingar. Med en ATV får du mycket gjort, det är en ovärderlig arbetskamrat när du till exempel arbetar i skog eller mark, oavsett om det är vinter eller sommar. Utrusta din ATV med tillbehör för att göra din ATV till en mångsidig arbetshäst som aldrig ger upp. Vi erbjuder fyrhjulingar av hög kvalitet, som är driftssäkra och är välutrustade redan från början.

Vi hjälper dig att hitta rätt modell och registreringsform. Välkommen att kontakta eller besöka oss så berättar vi mer.

Regler & Lagar

Fordon som allmänt kallas för fyrhjulingar eller ATV kan se relativt lika ut men har helt olika regler. Du som förare måste känna till vilka regler och lagar som gäller för just din ATV.

Förenklat sagt är all körning på barmark i terräng med motordrivna fordon förbjuden. Detta trots att de allra flesta fyrhjulingar är konstruerade för att hantera körning på all terräng. Däremot finns det några undantag från förbudet mot terrängkörning på barmark. Det kan vara tillåtet i följande fall;

  • Utför viss yrkesutövning som exempelvis läkare eller veterinär
  • Hämtar fälld älg, hjort, vildsvin eller björn
  • Arbete inom vilthägn i samband med uppfödning av djur
  • Utför skötsel- & anläggningsarbete inom park-, idrotts- eller friluftsområden.

Önskar du veta mer om vilka lagar och regler som gäller för ATV? Du hittar mer information på transportstyrelsens hemsida.